top of page

Hiperbarična kisikova terapija za zdravje možganov

Gre za varno, naravno in učinkovito zdravljenje pretresov in drugih različnih travmatskih poškodb možganov.


Zdravljenje od znotraj

Hiperbarična kisikova terapija (HBOT) deluje na globoki celični ravni in se lahko uporablja za zdravljenje širokega spektra možganskih poškodb.


Učinki HBOT na možgane

Hiperbarična kisikova terapija (HBOT) deluje na globoki celični ravni in se lahko uporablja za zdravljenje širokega spektra možganskih poškodb.



Nevrovnetje

Nevrovnetje je imunski odziv možganov na poškodbo ali bolezen. Z zmanjšanjem vnetja lahko HBOT pomaga ublažiti škodo, ki jo povzročijo stanja, kot so možganska kap, pretres možganov/TBI ali nevrodegenerativne bolezni, kot sta Alzheimerjeva in Parkinsonova bolezen.


Spodbuja nevroplastičnost

Nevroplastičnost je sposobnost možganov, da se reorganizirajo in oblikujejo nove nevronske povezave kot odgovor na učenje, izkušnje ali poškodbe. Dokazano je bilo, da HBOT spodbuja nevroplastičnost, s čimer pomaga pri okrevanju po poškodbah možganov in izboljšanju kognitivnih funkcij.

Hiperoksigenacija

Tretma v kisikovi komori zviša raven kisika v krvnem obtoku in možganskih tkivih, izboljša celični metabolizem, proizvodnjo energije in obnovo možganov. Pomaga lahko tudi na območjih z zmanjšanim pretokom krvi (nor zaradi možganske kapi).


Travmatska poškodba možganov

Travmatska možganska poškodba zajema širok spekter možganskih poškodb, ki so posledica močnega udarca, udarca ali sunka v glavo, kar povzroči motnje v delovanju možganov, ki so lahko hude ali blage, začasne ali trajne.


Potencialne koristi HBOT za tiste, ki trpijo zaradi TBI:


  • Pospešuje okrevanje in celjenje

  • Regenerira nevrološko tkivo

  • Zmanjšuje bolečino

  • Ustvari nove krvne žile

  • Spodbuja mobilizacijo matičnih celic

  • Zmanjšuje kognitivne motnje


Rezervirajte svoj termin za brezplačni posvet na 040 23 22 07 ali na dihaj@centerlumina.si in preverili bomo, če ste primerni za komoro, hkrati pa vam bomo predstavili in razložili delovanje komore.



Comments


bottom of page